huizenverkoopMakelaar

Makelaar

De werkzaamheden van een makelaar zijn vooral bemiddelend van aard, en dat bij zowel de aan- als verkoop en de verhuur van huizen, kantoren, bedrijfspanden en onroerend goed. Je hebt een aan- en verkoopmakelaar, terwijl de makelaar ook taxatiewerkzaamheden uit kan en mag voeren.

 

Breng de woonwensen in kaart en voert de onderhandelingen

Als je plannen hebt om een huis te kopen of te verkopen dan kan de makelaar je advies geven en je woonwensen in kaart brengen en zoekt hij naar woningen die voldoen aan die wensen. Verder maakt hij in de rol van aankoopmakelaar een afspraak voor een bezichtiging van een woning en onderhandelt hij met de verkopende partij. Dit is vaak ook beter dan dat je zelf de onderhandelingen voor je rekening neemt, zeker omdat er bij jou altijd een stukje emotie meespeelt.

Makelaars

Verkoopstrategie en after sales

De makelaar ondersteunt verder bij juridische en notariële zaken. Ook als je een huis gekocht of verkocht hebt kun je rekenen op de steun van de specialist, want hij biedt ook zogenaamde after sales diensten aan. Met de verkoopmakelaar bepaal je de verkoopprijs van je huis en stippel je een strategie uit om het huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Ook kan hij actief voor je op zoek gaan naar kopers en stelt hij een verkoopcontract op.

 

Afwisselend in de rol van verkoop- en aankoopmakelaar

Overigens vervullen makelaar afwisselende de rol van aan- en verkoopmakelaar. Hiervan kan uiteraard geen sprake zijn als sprake is van hetzelfde huis. Kopers en verkopers hebben immers sterk contrasterende belangen. Makelaars kunnen ook ingezet worden om taxatiewerkzaamheden te verrichten. Ze leggen dan hun bevindingen vast in een taxatierapport. In dat rapport staat iets over de bouwkundige staat en de ligging van een huis en staat ook de door de makelaar geschatte waarde van de woning. Het taxatierapport is nodig om voor een financiering in aanmerking te komen.

 

Kwaliteit makelaars wordt gewaarborgd door brancheverenigingen

De betere makelaars staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van een van de drie brancheverenigingen die er in Nederland zijn in de vorm van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars, VastgoedPro en de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed. Dit moet een zekere mate van betrouwbaarheid aangeven. Alleen makelaars die een bedrijfsverzekering hebben afgesloten kunnen lid worden. Een dergelijke verzekering moet ervoor zorgen dat jij niet in de problemen komt als een makelaarskantoor de werkzaamheden niet meer uitvoeren als ze zelf in de financiële problemen mochten komen.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *